Kiinteistön kuntotarkastukset

 

Kuntotarkastus suositellaan tehtäväksi aina kiinteistön kaupan yhteydessä ja toteutetaan pääasiassa aistinvaraisesti ja rakenteita rikkomatta. Kuntotarkastaja tekee teknisen arvion kohteen kunnosta, korjaustarpeista ja riskirakenteista tarkastushetkellä.

Tarkastuksen aikana asiantuntija-arvio, onko kohteessa mahdollisesti muita kuin aistinvaraisesti havaittuja virheitä tai puutteita, ja tekee tarvittaessa kohdennettuja kuntotutkimuksia kuten rakenneavauksia, suhteellisen kosteuden, lämpötilojen tai ilmanvirtausmittauksia. Tarkastukset tehdään ympäristöministeriön johdolla tehdyn Asuntokaupan Kuntotarkastuksen Yhteisen Toimintamallin (YTM) mukaisesti sekä Kuntotarkastus asuntokaupan yhteydessä, KH 90-00394-ohjekorttia soveltaen.

Kuntotarkastuksesta toimitetaan raportti tilaajalle. Raportissa kerrotaan puolueettomasti kohteen rakennusteknisestä kunnosta. Raportissa esitellään lisäksi korjaustarpeet, vaurioriskit, käyttöturvallisuus- ja terveysriskit sekä toimenpide-ehdotukset rakennuksen hyvään ylläpitoon ja riskien minimointiin.

 

Kuntotarkastuksessa arvioidaan:

  • Rakennuksen vierusta, salaoja- ja sadevesijärjestelmät
  • Perustukset ja alapohjarakenteet
  • Väliseinät ja välipohjat
  • Ikkunat, ulko-ovet ja parvekeovet
  • Katokset, parvekkeet, terassit yms. rakennukseen liittyvät julkisivun rakenneosat
  • Yläpohja, ullakko ja vesikatto
  • Märkätilat ja kosteat tilat
  • Talotekniikka, näkyviltä osin

Kuntotarkastusta voidaan haluttaessa täydentää muilla palveluillamme esimerkiksi erilaisin näytteenotoin. Asiantuntijamme työskentelevät kosteus- ja sisäilmateknisten tutkimusten parissa päivittäin, joten asiantuntijoillamme on tarvittaessa ammattitaito ja valmius suorittaa erilaisia näytteenottoja ja mittauksia.

 

Jätä tarjouspyyntö

 

Ota ensisijaisesti yhteyttä
lähinpään toimipisteeseen:

Etelä-Suomi:
Joel Huotari

Myyntijohtaja
p. 045 133 8567

Pirkanmaa:
Juha Lounaja

Sisäilmakoordinaattori
p. 045 169 6051

Pohjois-Suomi:
Iiris Pulkkinen

Myynti-insinööri
p. 050 4800148

 

Lisätietoja antaa:

Mikko Salin
Johtaja (tutkimuspalvelut)
045 866 2929

etunimi.sukunimi@isec.fi