Infektioriskien hallinta

Infektioriskien hallinta

 

Infektioriskien hallinnassa sovelletaan sairaaloiden leikkaussaleissa, laboratorioissa ja puhdastiloissa käytössä olevia menetelmiä, laitteistoja ja tekniikoita. Toiminnan pohjana ovat myös vaarallisten infektiosairauksien leviämisen kriisinhallintasuunnitelmat.

 

Infektioriskien hallinta hoivakodeissa

Hoivakotien huoneet ovat kodinomaisia tiloja. Ne on suunniteltu hoitamaan ihmisiä, joilla ei perussairauksien lisäksi ole vaarallisia eikä tarttuvia sairauksia. Huolellinenkaan työntekijöiden ja vierailijoiden suojautuminen ei estä infektioiden leviämistä. Tilannetta voidaan parantaa merkittävästi muuttamalla hoivahuone vastaamaan sairaalahuonetta pienillä, nopeilla ja edullisilla toimilla.

 

Infektioiden leviämisen estäminen on mahdollista

Tilojen tekniikka saadaan lähelle sairaalatasoa oikein mitoitetuilla ilmanpuhdistimilla ja väliaikaisilla eteistiloilla. Hoivahuoneeseen sijoitetaan yksi ilmanpuhdistin ja rakennetaan ilmanpuhdistimella varustettu väliaikainen eteistila. Hoivahuoneen ilmanpuhdistin tehostaa ilmankierron moninkertaiseksi ja poistaa virukset ilmasta. Väliaikainen eteinen estää viruksen leviämisen muihin tiloihin ja toimii suojavarusteiden riisumistilana. Ilmanpuhdistin poistaa suojavarusteita riisuessa vapautuvat virukset.

Edellä mainittujen lisäksi työntekijöillä on tietysti oltava asianmukaiset suojavarusteet ja hygieniasta on huolehdittava. Siivousvälineiden ja menetelmien täytyy pienentää viruksen leviämisriskiä, ei levittää viruksia.

 

 

 

 

 

Infektioriskien hallinta -palvelun sisältö

 

✔ Tilojen ja toiminnan katselmointi ja toimenpide-ehdotusten tekeminen infektioriskien ja desinfioinnin näkökulmasta

✔ Tilojen desinfiointi kontaminaatiotapauksissa

✔ Ilmanpuhdistimien vuokraus ja myynti

✔ UVC- ja sinivalojen vuokraus ja myynti

 

 
 

Jätä tarjouspyyntö

tai ota ensisijaisesti yhteyttä lähinpään toimipisteeseen

Etelä-Suomi

Kari Aspbäck
Sisäilmakoordinaattori
044 725 6371

 

Etelä- ja Itä-Suomi

Juha Juvani
Sisäilmakoordinaattori
040 013 1317

 

Pirkanmaa

Juha Lounaja
Sisäilmakoordinaattori
045 169 6051

 

Pohjois-Suomi

Joel Huotari
Myyntijohtaja
045 133 8567