Sisäilmapalvelut

Laajamittaisia sisäilmatutkimuksia ja asiantuntijapalveluita

 

Rakennuksen kuntoon liittyvät haasteet ovat moninaisia ja usein nämä näkyvät sisäilman laadun heikentymisenä ja rakennuksen käyttäjien oireiluna. Kokeneet sisäilma-asiantuntijamme suosittelevat kohteisiin parhaiten soveltuvat tutkimukset ja ratkaisut.

ISEC tekee erillisiä sisäilmatutkimuksia ja -mittauksia sekä laajamittaisia sisäilma- ja kuntotutkimuksia julkiselle sektorille, taloyhtiöille, yrityksille ja kuluttaja-asiakkaille ympäri Suomen.
 Kosteus- ja sisäilmatekniset kuntotutkimukset

Kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus sisältää yleensä rakenneavauksia ja materiaalinäytteenottoa. Muita tyypillisiä tutkimuksia ovat muun muassa ilmanvaihtojärjestelmän tarkastus, rakenteiden tiiveyden ja epäpuhtauksien kulkeutumisen tutkiminen, tallentavat olosuhdemittaukset ja sisäilmasta otettavat näytteet. Tutkimuksen laajuus vaihtelee tarpeen mukaan yksittäisestä näytteestä laajoihin tutkimuksiin. Laajuudesta sovitaan aina asiantuntijan kanssa.

Kosteus- ja sisäilmateknisellä kuntotutkimuksella saadaan suuntaa antava korjausehdotus. Se kertoo, kuinka laajalti rakenteita ja ilmanvaihtoa on parannettava, jotta sisäilmahaitta saadaan poistettua.
 

Varaa aika kosteus- ja sisäilmatekniseen kuntotutkimukseen jo tänään!

 

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön lomakkeella
tai soittaa asiakaspalvelumme 050 386 9194, avoinna arkisin klo 9-16.

 Sisäilmakartoitukset ja -tutkimukset

Sisäilmakartoitukseen päädytään usein silloin, kun asukas tai rakennuksen käyttäjä on havainnut kosteusjälkiä, hajua tai oireita rakennukseen liittyen. Haitta voi olla myös vaikkapa vetoisuus tai ilmanvaihdon riittävyys. Kartoituskäynnillä tehdään tyypillisesti perusmittauksia sekä rakenteiden ja ilmanvaihdon tarkastukset. 1-2 tunnin kartoituskäynnillä saadaan useimmiten selvyys siitä, mitä jatkotoimenpiteitä tarvitaan. Onko aihetta jatkaa tutkimista vai poistuuko haitta pienellä korjauksella tai huollolla?

Sisäilmakartoituksen perusteella ISEC:n rakennusterveysasiantuntija tekee asiakkaalle esityksen jatkotoimenpiteistä. Jatkotoimenpiteenä voi olla esimerkiksi sisäilmatutkimukset, joilla määritetään sisäilman mikrobi-, kuitu-, kemikaali- tai haitta-ainepitoisuuksia.
 

Varaa aika sisäilmakartoitukseen!

Voit jättää yhteydenottopyynnön lomakkeella
tai soittaa asiakaspalvelumme 050 386 9194, avoinna arkisin klo 9-16.

 Kuntoarviot ja PTS

Kuntoarvio on ennakoiva selvitys. Sillä kartoitetaan tulevien vuosien korjaustarpeita ja niiden kustannuksia. Selvityksellä saadaan tietoa tulevista ylläpitokorjauksista, niiden kustannuksista ja aikatauluista.
 

Varaa aika kuntoarvioon!

Pekka Salin
pekka.salin(@)isec.fi
 Rajatut selvitykset korjaussuunnittelua varten

Joskus sisäilmahaitan aiheuttaja on jo tiedossa. Tällaisia haittoja ovat esimerkiksi tiedossa olevat vauriot, haitalliset ilmavuodot vauriorakenteesta, tupakansavu naapurihuoneistosta tai kuntoarviossa havaitut poikkeamat. Asiakas saa toimenpide-ehdotuksen tarvittavista korjaustoimenpiteistä korjaussuunnittelua varten.

Asiakas saa toimenpide-ehdotuksen tarvittavista korjaustoimenpiteistä korjaussuunnittelua varten.

Kysy lisää!

Voit jättää yhteydenottopyynnön lomakkeella
tai soittaa asiakaspalvelumme 050 386 9194, avoinna arkisin klo 9-16.Terveysriskiperusteinen sisäilmaongelmien ratkaisutapa

Perinteisen tavan lisäksi autamme tarpeen mukaan asiakkaitamme ratkomaan sisäilmaongelmia terveysriskiperusteisesti. Tavoitteenamme on löytää kuhunkin haasteeseen ratkaisu, jonka avulla voidaan tehokkaimmin minimoida terveydelle haitallinen altistuminen. Joskus tämä tarkoittaa perusteellista korjausta, mutta usein myös kevyempää ratkaisutapaa.

Soveltuvissa tapauksissa kokonaiskustannukset voivat olla 50-90 % edullisempia perinteisiin kuntotutkimuksiin ja korjaustoimiin verrattuna. Tyypillisesti näissä tapauksissa mitattava hyöty on vähintään yhtä hyvä kuin perinteisellä tavalla toimittaessa.
 

Hyrkin koulun sisäilma parani 

Lue onnistunut asiakastarinamme Pohjois-Pohjanmaalta Muhoksen kunnasta (pdf)

 

 

Ota ensisijaisesti yhteyttä
lähinpään
toimipisteeseen

 

PK-seutu, Uusimaa

Pekka Salin
FM (kemia),
RTA C-25716-26-20,
Työterveyshuollon asiantuntija,
Kosteus- ja sisäilmatekniset tutkimukset
045 601 5418

 

Pirkanmaa, Päijät-Häme,
Keski-Suomi ja Etelä-Pohjanmaa:

Elina Kaitajoki
Sisäilma- ja kuntotutkija,
Kosteusvaurion kuntotutkija (KVKT)
044 250 5555

 

Pohjois-Suomi

Mikko Salin
Johtaja (tutkimuspalvelut) FT,
työterveyshuollon asiantuntija,
Rakennusterveysasiantuntija,
C-25535-26-20
045 866 2929

etunimi.sukunimi@isec.fi

 

Katso nämä:

Asuntokaupan kuntotarkastus
Tekninen due diligence
Sisäilmaongelmien ratkaisumallit
ISEC Sisäilmakysely
Kiinteistöjen kunnossapitosuunnitelmat
Kosteus- ja sisäilmatekniset
kuntotutkimukset

Altistumisolosuhteiden arvioinnit
Haitallisen altistumisen minimointi
Kiinteistön kuntotarkastukset
IV-järjestelmät
AHA-kartoitukset
Korjaussuunnittelu
Riskirakenneanalyysit
Tallentavat olosuhdemittaukset
Kosteuskartoitukset ja -mittaukset
Tarvekartoituskäynnit
Työterveyshuollon asiantuntijapalvelut
Asiantuntijalausunnot
Tiedottamispalvelut