Otsonointi ja otsonointilaitteet

Otsonointi on kertaluonteinen, muita puhdistus- ja desinfiointitoimia tukeva menetelmä, joka puhdistaa ja raikastaa sisäilmaa. Sisäilman ja pintojen otsonointi voi vähentää merkittävästi sisäilman aiheuttamaa oireilua ja lisäksi otsonointi vähentää hajuja voimakkaasti. Suosittelemme voimakkaiden otsonipitoisuuksien käyttöä sekä suhteellisen lyhyttä vaikutusaikaa.

Otsonoinnin kemia

Otsonointi on luonnonmukainen menetelmä. Otsonia syntyy jatkuvasti auringonvalon vaikutuksesta sekä salamaniskujen seurauksena. Otsonointilaitteet jäljittelevät molempia tapoja. Kaksiatominen happi, jota muutenkin hengitämme, muuttuu prosessissa trimolekulaariseksi muodoksi, otsoniksi. Tämä oksidantti on tunnetuista hapettajista voimakkaimpia – 1300 kertaa voimakkaampi kuin yleisesti käytetty kloori. Otsoni käy hanakasti erilaisten pienhiukkasten, bakteerien, hajumolekyylien ja kemikaalien kimppuun. Reaktiossa syntyy pieniä määriä hiilidioksidia, happea sekä pääasiassa harmittomia yhdisteitä. Materiaalin väreihin tai pintojen rakenteeseen lyhytaikainen otsonointi ei vaikuta.

Otsonoinnin käyttökohteita

  • tupakan- ja muut hajut sekä ummehtuneisuus asunnoista, loma-asunnoista, asuntovaunuista ja hotellihuoneista
  • bakteerien tuhoaminen
  • oiva apu vesi-, palo- tai viemärivahinkojen yhteydessä syntyneiden hajuhaittojen poistamisessa
  • yleiset kulkuvälineet, kuten bussit, taksit ja junat
  • lemmikkieläinten jättämät hajut
  • autokorjaamot, hotellit, kuivauspalvelut

 

OzonDoc-3500

on ammattikäyttöön tarkoitettu otsonointilaite, joka sopii ajoneuvojen, asuntovaunujen, veneiden ja yksittäisten huoneiden tehopuhdistuksen lisäksi myös suurempien tilojen, kuten asuntojen, huoneistojen, toimistojen ja pienehköjen hotellien (~100m²) otsonointiin.
Lue lisää >

OzonDoc-7000

on ammattikäyttöön tarkoitettu otsonointilaite, joka sopii suurta otsonintuottoa vaativiin kohteisiin, kuten – suuret teollisuushallit
– pienempien kohteiden pikakäsittelyt
– homeitiöiden poistoon kosteus- tai homevaurioiden korjauskohteissa
Desinfiointikäytössä käyttökohteen maksimitilavuus on n. 250 m3.
Hajunpoistokäytössä käyttökohteen maksimitilavuus on n. 400 m3.
Lue lisää >

OzonDoc-14000

OzonDoc-14000 on ammattikäyttöön tarkoitettu otsonointilaite, joka sopii suurta otsonintuottoa vaativiin kohteisiin, kuten
– suuret teollisuushallit
– pienempien kohteiden pikakäsittelyt
– homeitiöiden poistoon kosteus- tai homevaurioiden korjauskohteissa

Laitteen käyttö vaatii perehtyneisyyttä otsonointiin. Suojavarusteiden käyttö on useissa tapauksissa perusteltua. Laitteen hinta sisältää käyttötuen ensimmäiselle vuodelle sekä turvallisuustuen. Yrityskäytössä laitetta saavat käyttää vain nimetyt käyttäjät.

Otsonointilaitteessa on kiinteä ajastin.

Vuokraa sisäilmaverkkokaupan kautta →

Lue lisää otsonoinnista ja laitteistamme…