ISEC tuloilmalaite

 

Paine-erosäädöllä varustettu tuloilmalaite poistaa tilojen alipaineesta ja riittämättömästä tuloilmasta johtuvia ongelmia. Se tuo pikaista terveydensuojelua tilanteisiin, joissa tuloilman määrä on riittämätön ja ilmanvaihdon säätö on mahdotonta, kannattamatonta, aikaa vievää tai hankalaa.

Paine-erosäädöllä varustettu tuloilmalaite ottaa puhtaan korvausilman suoraan ulkoa, lämmittää sen ja minimoi epäpuhtaiden rakenteiden kautta tulevat ilmavirrat. Aktiivinen paine-erosäätö huolehtii, että korvausilmaa saadaan hallitusti sen verran kuin kullakin hetkellä on tarve, jotta painesuhde
vaipan yli ja tilojen välillä pysyy halutussa tasossa.

 

Lisätietoja ISEC tuloilmalaitteesta antaa:

Joel Huotari 
Myyntijohtaja (tekniset laitteet ja ratkaisut)  
joel.huotari@isec.fi
045 133 8567

 

Hyviä käyttökohteita ISEC tuloilmalaitteelle ovat
• päiväkodit
• luokkahuoneet
• toimistotilat
• neuvotteluhuoneet
• aulat jne.

Valkoisessa, kompaktissa laitteessa on puhallin, suodatin, lämmitin ja aktiivinen paine-erosäätö. Tyypillinen käyttöalue on 20–200 m².
Tuloilmalaite on siisti, hiljainen ja vain vähän tilaa vievä ratkaisu – sisäseinällä ovat vain tuloilmahajotin ja nopeudensäädin. Itse laite asennetaan rakennuksen ulkopuolelle.

Laitteesta on myöhemmin tulossa myös sisälle asennettava versio tilanteisiin, jossa ulkoasennus on esimerkiksi rakennuksen korkeuden takia haastavaa.

 

 

Ilmanvaihto on keskeisin yhteisvaikutustekijä sisäilmaongelmissa. Se on harvoin itsessään päästölähde, mutta se kuljettaa altisteita paikasta toiseen, ja erityisesti alipaineiseksi säädettynä se voi aiheuttaa ongelmia, kun osa ilmasta pääsee tulemaan epäpuhtaiden rakenteiden läpi. 

Tilakohtaisella ilmanvaihdolla koulun turvallinen käyttöikä parani ilman massiivisia korjauksia.
Lue lisää Työsuojelurahaston verkkosivulta