Ilmanvaihtokone Airsec 85V

Uusi tuote

Lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtokone erityisesti autotalleihin, kesämökeille tai pieniin liiketiloihin. Erinomainen myös saneerauskohteisiin, esimerkiksi omakotitalon yläkerran ilmanvaihtoon.

Tiedot

560.00EUR sis. alv

-205.00EUR

765.00EUR sis. alv

Lisätiedot

Kuvaus

Airsec 85 V on lämmöntalteenotolla ja portaattomalla nopeudensäätimellä varustettu ilmanvaihtokone erityisesti pienehköjen tilojen taloudelliseen ja kontrolloituun ilmanvaihtoon. Ilmanvaihtokoneen ollessa toiminnassa tuloilmaa lämmitetään poistoilman lämmöllä levylämmönvaihtimen avulla. Airsec 85 V on yhteensopiva 125 mm pyöreiden ilmanvaihtokanavien kanssa. Tarvittaessa koneen kätisyyttä voidaan vaihtaa. Takuu 24 kk.

Kotelointi

Laitteen kuori on valmistettu alusinkistä, joka on lämpö- ja äänieristetty 20 mm paksuisella mineraalivillalla.

Suodatin

Laitteessa on kaksi G4-paneelisuodatinta poistoilman ja tuloilman suodatukseen.

Lämmönvaihdin

Ristivirta-LTO-kuutio on valmistettu alumiinilevyistä. Laitteessa on vesikouru kondenssiveden poisjohtamiseksi ja kennossa on jäätymisensuoja. Jäätymisensuoja keskeyttää tuloilmapuhaltimen jäätymisvaaran uhatessa. Lämmin poistoilma lämmittää lämmönvaihdinta, jonka jälkeen tuloilmapuhallin käynnistyy ja yksikkö jatkaa normaalia toimintaansa.

Kiinnitys

Ilmanvaihtokone voidaan kiinnittää kattoon tai seinään. Laitteen voi sijoittaa mihin tahansa tilaan, kunhan kondenssiveden poistosta on huolehdittu. Asennettaessa tulee jättää riittävästi tilaa laitteen sivulle, jotta sivulle aukeava huoltoluukku voidaan avata.

Ohjaus

Laitetta ohjataan ulkoisella 0-10 V:n signaalilla. Paketin mukana toimitetaan Airsec 1400RS tyristorisäädin, jolla puhaltimien nopeutta voidaan säätää portaattomasti.


Teknisiä tietoja

Vaiheet 1 ˜
Jännite 230 V
Taajuus 50 Hz
Puhaltimien maksimiteho 2 x 58 W
Puhaltimien virta 2 x 0,26 A
Yksikön kokonaisteho 116 W
Yksikön kokonaisvirta 0,52 A
Tuloilma 83,4 l/s
Poistoilma 83,4 l/s
Ilmavirta (max. ilman putkistohäviöitä) 300 m³/h
Kierroksia minuutissa 2500 min-1
Melutaso 3 metrin etäisyydellä 28-47dBA
Vaipan materiaali alusinkki
Käsiteltävän ilman suurin sallittu lämpötila -25...+60 оC
Eristys 20 mm, mineraalivilla
Kanavaliitännän koko 125 mm
Paino 30 kg
Poistoilmasuodatin G4
Tuloilmasuodatin G4
Lämmönvaihtimen hyötysuhde (max.) < 85 %
Ristivirtauslämmönvaihtimen tyyppi ristivirtaus
Lämmönvaihtimen materiaali alumiini
Putkiliitäntä vertikaalinen
EC-moottori ei
Tyyppi lämmönvaihtimella varustettu
ilmanvaihtokone
Lämmön talteenotto kyllä

Vinkki 1, toimitilojen ilmanvaihto

Suurikapasiteettinen ilmanvaihtojärjestelmä vaatii erilliset tekniset tilat, suuret putkikoot ja on kallis toteuttaa. Lisäksi paikallisten tarpeiden huomioiminen on haasteellista. Kokonaisuus on arvokas. Suunnittele ilmanvaihtojärjestelmä käyttäen useita pieniä ilmanvaihtokoneita. Tällöin saadaan paikallisesti, tarpeen mukaan säädettävä ilmanvaihto. Samalla säästytään pitkien, suurten IV-putkien asennukselta. Putkiosat, venttiilit ja tarvikkeet sekä IV-koneet ovat hyvin edullisia eikä erillisiä teknisiä tiloja tarvita, jolloin järjestelmästä tulee edullinen.

Vertaa IV-koneita ja niiden kapasiteettia:
10 kpl Airsec 85 -koneita maksaa yhteensä 5500 € (sis. alv.). Ilmanvaihtokapasiteetti on 10 x 300 = 3000 m3/h.
Yksi suuri IV-kone maksaa 5100 € (sis. alv.). Sen ilmanvaihtokapasiteetti on 2000 m3/h.

Airsec 85 H/V ei sisällä tuloilman lämmitintä ja tuloilman esilämmitintä. Lämmittimet ja termostaatin voi ostaa erikseen.

Vinkki 2, autotallin ilmanvaihto

Autotallit ovat usein kylmiä tai niiden lämpötila on normaalia matalampi. Kun autotallissa työskennellään, nostetaan lämpötilaa työskentelyn ajaksi. Vaikka ilman lämpötila saadaankin sopivaksi, huokuu lattia kylmää. Jos tehdään pölyisiä, savuisia tai kemikaalitöitä, kuten auton hiontaa, maalausta, hitsausta jne, hoidetaan haitta-aineiden poisto normaalisti kanavapuhaltimella. Tällöin puhdas korvausilma tulee ulkoa. Kylmä korvausilma aiheuttaa vetoa, jonka vuoksi mukavuuslämpötila on oltava useita asteita korkeampi kuin vedottomassa tilassa. Tämän vuoksi kanavapuhallin säädetään liian pienelle tarpeeseeen nähden.

Ratkaisuna on koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla. Asenna portaattomalla nopeudensäädöllä varustettu IV-kone (Airsec 85 H/V) autotalliin. Käytä tarvittaessa poistoilman suodatusta (lisätietoa Inspector Seciltä). Kone maksaa vain 569 €, joka on samaa suuruusluokkaa kuin pari kanavapuhallinta nopeudensäädöllä. Laita poistoilmaventtiili likaisimpaan paikkaan ja tuloilmaventtiili puhtaimpaan paikkaan. Tällöin likainen ilma ei sekoitu tai sekoittuu mahdollisimman vähän likaisen ilman kanssa.

Pidä kone suljettuna tai pienellä nopeudella, kun tallissa ei työskennellä. Kun tallissa työskennellään, säädä kone isommalle tarpeen ja tehtävän työn mukaan.

Airsec 85 H/V  ei sisällä tuloilman lämmitintä ja tuloilman esilämmitintä. Jos haluat luksusta, niin lämmittimet ja termostaatin voi ostaa erikseen.

Lisätarvikkeet

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös seuraavia tuotteita:

Lataa