Blogi

Lue tuoreimmat blogijulkaisumme

 

 

Uusi tutkimus vahvistaa: ravintolat hyötyvät ilmanpuhdistimista erityisesti pandemia-aikana

 

12.2.2021

Poikkitieteellisen tutkimusryhmän tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan tehokas ilmanvaihto ja ilmanpuhdistimien käyttö vähentävät virusten määrää sisätiloissa. Tutkimus toteutettiin vaarattomalla Phi6-viruksella. Se vastaa kooltaan ja rakenteeltaan koronavirusta. Tutkijaryhmä koostui Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS), Helsingin yliopiston, Ilmatieteen laitoksen ja Työterveyslaitoksen asiantuntijoista.

Virus leviää suurehkon tilan päädystä päätyyn noin 15 minuutissa ja jos ilmavirrat ovat leviämiselle suotuisat, leviäminen voi tapahtua nopeamminkin. Tutkijat tutkivat viruksen leviämistä nimenomaan ilmateitse.

Tavoitteena oli tutkia millä keinoin ilmavälitteisiä tartuntoja vastaan voidaan suojautua. Jos ilma vaihtuu tiloissa hyvin, viruspitoisuudet laskevat merkittävästi. Ravintoloissa on siis käsihygienian, turvavälien ja maskien käytön lisäksi merkittävä rooli toimivalla ilmanvaihdolla ja sisäilman sekoittumisella.Ilman sekoittuminen olisi tärkeää ja sitä tulisi edesauttaa. Ilmanpuhdistimet ovat tässä avainasemassa. Lotta Oksanen Hussista mainitsee, että ”pitäisi kääntää ilmanvaihto täysille ja hankkia laitteita, jotka kierrättävät ja puhdistavat ilmaa. Suomessa talvella usein käännetään ilmanvaihto pienemmälle talvella, mutta nyt ei kannata tehdä niin”. Myös läpivedosta on hyötyä.

RAVINTOLA Ultiman omistaja Henri Alén kertoo aikovansa nyt hankkia ravintoloihinsa ilmanpuhdistimia. Tehokkaat ilmanpuhdistimet ovat kuitenkin arvokkaita ostaa ja niiden hankkiminen voikin olla monelle ravintolalle vaikeaa.

Tutkimuksesta lisää Ilmatieteenlaitoksen sivuilta.

Inspector Sec Oy tarjoaa ilmanpuhdistimia ravintoloille edullisilla osto-, leasing- ja vuokrahinnoilla. Kotimaisten ilmanpuhdistimien puhdistusteho on tutkittu VTT:ssä. Näiden tutkimusten mukaan hiukkasmaisten yhdisteiden kiinniottokyky on yli 99,9 % ja kaasumaisten yhdisteiden kiinniottokyky 100 %. Isecin ilmanpuhdistimia on käytössä laajalti kotimaassa; kaupungeilla, kunnilla, sairaanhoitopiireillä, seurakunnilla sekä yrityksillä. Laitteet ovat helppokäyttöisiä, kestäviä ja tyylikkään muotoilunsa puolesta sopivia monenlaisiin tiloihin.

Huolehdimme oikeanlaisten laitteiden valinnasta, toimituksista ja asennuksista, käytön opastuksesta, oikeanlaisesta sijoittelusta sekä säännöllisistä huolloista.

Jätä yhteydenottopyyntö tai kysy lisää asiakaspalvelustamme
info(@)isec.fi ja 050 386 9194.

 


 

 

ISEC on mukana suojaamassa COVID-19 -tartuntataudilta

 

20.3.2020

Koronaviruksen (SARS-CoV-2) aiheuttama COVID-19 -tartuntatautiepidemia on muuttanut hetkessä maailmaa. Rajoituksia kokoontumiseen ja liikkumiseen on asetettu maailmanlaajuisesti. THL:n mukaan tähän mennessä tartuntoja on todettu yhteensä yli 200 000 166 maassa. WHO julisti koronavirusepidemian pandemiaksi 11.3.2020. Se aiheuttaa monille ihmisille huolta ja epävarmuutta eikä tilanteeseen kukaan ole osannut varautua.

Suomessa todetuista COVID-19-tapauksista suurin osa on ollut lieviä ja vain osa on tarvinnut sairaalahoitoa. THL suosittaa, että paikoissa, missä virus leviää eniten, tulisi keskittyä riskiryhmien, eli iäkkäiden ja perussairaiden suojelemiseen. Epidemian etenemistä pyritään hidastamaan muun muassa sulkemalla kouluja, oppilaitoksia ja yliopistoja. Myös vierailuja terveydenhuollon yksiköihin rajoitetaan.

lääkärin tutukimushuone Vinha 

HEPA-suodattimella varustetuilla ilmanpuhdistimilla saadaan vähennettyä koronavirusten määrää sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä ja mahdollisia tartunnan lähteitä. Tutkimuksen mukaan HEPA-suodattimet voivat ottaa kiinni käytännössä 100 % kaiken kokoisista hiukkasista mukaan lukien halkaisijaltaan 0,1 mikronin hiukkaset, joihin koronaviruksetkin lukeutuvat. HEPA-suodattimen läpi kulkeva jatkuva ilmavirtaus pitää huolen, ettei kosteutta pääse kertymään eikä siten mikrobien lisääntyminen suodattimessa ole mahdollista. Paras puhdistusteho saavutetaan yhdistämällä HEPA- ja aktiivihiilisuodatin, jolloin saadaan kiinni myös kaasumaiset epäpuhtaudet ja aerosolisoituneet nanohiukkaset.

Me ISEC:llä pyrimme omalta osaltamme vähentämään epidemian leviämistä. Vinha- ja Vire- ilmanpuhdistimia on jo nyt käytössä useissa sairaaloissa. Tutkimukset osoittavat, että ISEC:in ilmanpuhdistimilla voidaan vähentää tehokkaasti sekä viruksia ja bakteereja että sisäilmasta johtuvaa oireilua. 

Esitteessä on lisää tietoa ilmanpuhdistimiemme kyvystä ottaa kiinni viruksia.

 

Palvelemme asiakkaitamme normaalisti ja toistaiseksi vallitsevalla tilanteella ei ole vaikutusta tuotteidemme tai palveluidemme toimituskykyyn.

 

 


 

Avustus sisäilmaongelmaisten asuntojen tutkimuksiin

 

10.1.2020

Uusi vuosi on tuonut tullessaan merkittäviä taloudellisia helpotuksia sisäilmaongelmaisten asuntojen omistajille. 1.1.2020 voimaan tulleen asetuksen mukaan sisäilmaongelmaisten asuntojen ja asuinrakennusten kuntotutkimuksista ja perusparannusten suunnittelusta syntyviin kustannuksiin voidaan myöntää avustusta. Alkuperäinen Ympäristöministeriön tiedote löytyy täältä.

 

uusi tuki kuntotutkimuksiin 

 

Tuki tiivistetysti

  • Hae avustusta sisäilmaongelmakohteen tutkimuksiin ja/tai suunnitteluun Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta ARA:lta
  • Tavoitteena edistää suunnitelmallista kiinteistönpitoa, rakennuskannan laadun ylläpitoa sekä tukea ja kannustaa omistajia toteuttamaan kiinteistöjen korjauksia.
  • Avustusta voi saada enintään 50 prosenttia kuntotutkimusten ja perusparannusten suunnittelun toteutuneista kustannuksista.
  • Avustus ei kata korjauksia
  • Avustusta voi saada esimerkiksi asunto-osakeyhtiö tai pientalon omistaja
  • Tuen saannin ehtona on, että rakennukseen on tehty kuntotutkimus

 

Miten ISEC voi auttaa?

Sisäilmaongelmien syy- seuraussuhteet ovat erikoisalaamme. Toimimme terveysriskiperusteisesti. Pyrimme minimoimaan terveydelle haitallisen altistumisen kustannustehokkaasti asiakkaidemme tilanne huomioiden. Tarjoamme asiakkaillemme selkeitä rakennuksen kuntoon ja sisäilmaan liittyviä palvelukokonaisuuksia, joiden avulla kiinteistöomaisuuden arvon säilyminen ja terveellinen elinympäristö varmistetaan. Näihin palveluihin voidaan käyttää juuri voimaan tullutta avustusta. Toimintamme on alan säädösten, standardien, ohjekorttien, ohjeistusten ja oppaiden mukaista. Hiottujen toimintamallien ansiosta ja terveysriskin kannalta olennaiset asiat huomioiden kokonaiskustannukset ovat tyypillisesti 50–90 % edullisemmat perinteisiin kuntotutkimuksiin ja korjaustoimiin verrattuna.

Käytännössä kaikissa rakennuksissa on vikoja ja vaurioita. Olennaista on, tulevatko terveydelle haitalliset aineet sisäilmaan. Puutteellinen ilmanvaihto on keskeisin yksittäinen syy sisäilmaongelmiin. Eniten ongelmia on ollut 1970–80-lukujen rakennuksissa, joissa ei ole toimivaa ilmanvaihtojärjestelmää tai joissa on koneellinen poistoilmanvaihto ilman selkeitä korvausilmareittejä. Ongelmia aiheuttaa helposti myös painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä ilman selkeää korvausilmareittiä ja korvausilman suodatusta.

Teemme IV-järjestelmän tarkastuksia, mittauksia ja kuntotutkimuksia pien- ja rivitaloihin sekä kerrostaloasuntoihin. Tarvittaessa autamme asiakasta parantamaan olemassa olevan iv-järjestelmän toimivuutta. Mikäli laitteisto on puutteellinen, räätälöimme vaihtoehtoisia iv-ratkaisuja löytääksemme kustannustehokkaita ongelmanratkaisukeinoja.

 

 


 

Tämän päivän valinta on tulevaisuutta

 

4.12.2019

Tänään 4.12. itsenäisyyspäivän alla vietämme Osta työtä Suomeen -päivää. Päivällä halutaan muistuttaa kotimaisen työn tärkeydestä ja sen vaikutuksesta työllisyyteen maassamme. Suomalaisen työn liiton mukaan jos jokainen suomalainen käyttäisi 10 euroa enemmän kuukaudessa suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin, syntyisi sen vaikutuksesta Suomeen 10 000 uutta työpaikkaa.

ISEC on mukana tässä tärkeässä tapahtumassa. Tuotteemme ja palvelumme ovat lähes 100% suomalaisia. Laadukkaat ilmanpuhdistimemme suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

avainlipputuote 

Oma tuotanto takaa monia erittäin kilpailukykyisiä ominaisuuksia, joista parhaimpia on räätälöitävyys. Suodatinkokoonpanoa muuttamalla ilmanpuhdistin voidaan optimoida kulloisenkin puhdistustarpeen mukaan. Ilmanpuhdistimemme ovat myös vastuullisia: ne ovat 100% kierrätettäviä. Me emme käytä valmistuksessa muovia.

Kotimaisessa tuotteessa yhdistyy suomalaisille tutut arvot. Tämä yhdessä työllistävän vaikutuksen kanssa on hyvä syy suosia suomalaista.

 

 


 

Onnea Vinhasti puhdasta -kampanjan Voittajat!

 

3.12.2019

Kampanjamme, koulujen sisäilman parantaminen, on varsin ajankohtainen ja ehkäpä juuri sen vuoksi kilpailu kiinnosti valtavasti: kilpailuun osallistui satoja opettajia eri kouluista ympäri Suomen.

Vinha aulatilassa

Puhtaasta sisäilmasta Vinha-ilmanpuhdistimen kera kevään 2020 aikana tulevat nauttimaan:

Tampereelta Hatanpään koulun kuvataideluokka

Kajaanista Kuluntalahden koulun 4.lk

Vantaalta Pähkinärinteen koulu 3B

Tampereelta Pispalan koulun 5B

Espoosta Tiistilän koulun 2B

Vantaalta Sotungin koulun 9M/JOPO-luokka

Sastamalasta Sylvään koulun 9H

Tampereelta Takahuhdin koulun 3C

Laukaasta Sydän-Laukaan koulun U1

Espoosta Postipuun koulun 1-3MM

 

Otamme myöhemmin yhteyttä voittajiin laitteen toimitukseen ja muihin käytännön asioihin liittyen.

Kampanjan tulokset ovat avoimia kaikille. Julkistamme kerran kuussa palautekyselyn tulokset yrityksen nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Haluamme kiittää kaikkia kampanjaan osallistuneita.

 

 


 

Vinhasti parempaa sisäilmaa koululuokkiin

 

24.10.2019

Koulujen sisäilma on puhuttanut viime aikoina paljon. Ongelmia on ollut etenkin vanhoissa rakennuksissa, mutta myös muutaman vuoden vanhoissa rakennuksissa. Sisäilmaongelmia ovat aiheuttaneet ilmanvaihdon ongelmat, rakentamisessa tehdyt virheet, rakenteiden tiiveysongelmat sekä kosteus- ja mikrobivauriot. Materiaali-eli VOC-päästöt ovat yksi puhutuimpia ongelmia. Myös ilmanvaihdon ongelmat saattavat aiheuttaa vakavaakin oirehtimista.

 

Voita Vinha- ilmanpuhdistin luokkaasi

ISEC on tehnyt paremman sisäilman puolesta töitä Suomen kouluissa jo 15 vuoden ajan. Tulokset ovat olleet erittäin hyviä. Päätimmekin järjestää vinhasti paremman kampanjan koululuokkien hyvän sisäilman puolesta. 10 arvalla valittua koululuokkaa pääsevät testaamaan Vinha-ilmanpuhdistinta kevätlukukauden 2020 ajan ja kokeilemaan, miten puhdas hengitysilma vaikuttaa oppimiskykyyn ja yleiseen vireyteen.*

 

Puhdasta ilmaa tehokkaasti kotimaisella ilmanpuhdistimella

Vinha -ilmanpuhdistin tuli markkinoille alkuvuodesta 2019. Se on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Vinhan yksi ehdottomasti parhaista ominaisuuksista on räätälöitävyys. Suodatinkokoonpanoa voidaan optimoida kulloisenkin puhdistustarpeen mukaan. Vinhan teho on VTT:llä testattu ja sen puhtaan ilman tuottokyky on ylivertainen. Suodattimessa käytetty aktiivihiili on huippulaatua.

Vinhan käyttö on helppoa. Toimiakseen laite ei vaadi kuin kytkennän verkkovirtaan ja se alkaa tuottamaan puhdasta ilmaa heti. Vinha on hiljainen, helposti liikuteltava ja kestävä, minkä vuoksi se sopii kouluihin hyvin. Se on myös tuotteena vastuullinen; materiaalit ovat kierrätettäviä.

Onnea arvontaan!

 

Joel Huotari

Myyntijohtaja